Etusivulle
Maatalousmuseo
Koulumuseo
Munakari
Aukioloajat ja pääsymaksut
Kotiseutuyhdistys
Tapahtumat
Julkaisut
Ajankohtaista
LinkitSivukartta
Kotiseutumuseo

Yhdistyksen museo, Eurajoen kotiseutumuseo, on Irjanteen Kirkonmäellä neljässä rakennuksessa, joissa on näyttelyalaa yhteensä 1215 neliömetriä ja esineitä näytteillä noin 4300 kpl.

Kotiseutumuseo toimii vuonna 1833 rakennetussa kaksikerroksisessa lainamakasiinissa, jonka kotiseutuyhdistys on saanut lahjoituksena manttaalikunnalta vuonna 1957. Makasiinin pinta-ala on kummassakin kerroksessa 75 neliötä ja esineitä on noin 2000 kappaletta. Museo on kotiseudullinen esinemuseo. Kotiseutumuseon esineet ovat esillä hyvin ryhmiteltyinä, eri ammatin harjoittajien työkaluista on täydelliset kokoelmat. Museossa on myös runsaasti käsityö- , leipomis- , maitotalous- ja pyykinpesuvälineitä. Erikoisuutena Vuojoen kartanossa käytössä ollut mankeli.

Museoon otetaan edelleen halukkaasti vastaan tilojen sallimia eurajokelaisten menneenä aikana käyttämiä esineitä. Niistä pyydetään ilmoittamaan puhelimeen 868 1452 tai 868 0684 tai museokäyntien yhteydessä.

Museo ympäristöineen muodostaa Eurajoen perinnekulttuurikeskuksen, joka sisältää myös vuonna 1731 rakennetun Satakunnan vanhimman puukirkon kellotapuleineen ja kirkkomaineen, talonpoikaistalojen Kylä-Laurilan ja Kohnan iäkkäät rakennukset, nuorisotalona toimivan entisen alakoulun, sotamarsalkka Åke Tottin muistokiven, raivaajahevosten muistopuomin ja Menneiden sukupolvien muistolle pystytetyn patsaan.

 

Museo on saanut siellä vierailijoilta runsaasti kiitosta, joten rohkenemme suositella sitä vaativillekin matkailijoille ym.